På svenska In English Auf Deutsch
 
 
JaBaDaBaDo AB har egen design och tillverkning av alla våra leksaker och barnpresenter. 
Vi tillverkar merparten av våra produkter i Asien och framförallt Kina. Vi samarbetar med ett tjugotal fabriker runt om i Kina och en del i vårt arbete är att besöka våra tillverkare kontinuerligt. Vi tycker att det är mycket viktigt att dels kunna följa vår egen produktion och framförallt kontrollera att de fabriker vi arbetar med följer alla de regler, miljö- och arbetskrav som ställs.

Alla våra leksaker är testade enligt gällande säkerhetskrav inom Europeisk standard. För att en leksak ska var godkänd så ska den vara märkt med en CE märkning. Det betyder att leksaken uppfyller kraven enligt EN71-1,2,3. Det innebär att vi följer alla de regler som gäller för bla smådelar, klämrisk, kvävningsrisker, färgämnen, flamsäkerhet, kemiska ämnen, mjukgörare s.k. ftalater, metaller som bly, kadmium mm.

Notera att en CE märkning endast är till för leksaker! 
I vårt sortiment finns det flera artiklar som ej är leksaker men som säljs till barn. Som tex inredningsdetaljer, trämobiler mm. Bli inte oroliga om ni inte ser en CE märkning på dessa produkter, det är så det ska vara! Dessa produkter är ändå testade för bla material och färg. Vilket betyder att de endast innehåller godkända ämnen.

Vi på JaBaDaBaDo har ett bra samarbete med konsumentverket. De hjälper oss när vi utvecklar våra produkter så att vi kan vara säkra på att vi följer alla nya direktiv som gäller produkternas säkerhet. Vi är också medlem i branchorganisationen Leksaksbranchen. Där får vi hjälp angående säkerhetsfrågor och information om nya och kommande regler och krav. De myndigheter som kontrollerar säkerheten av leksaker är Konsumentverket, Elsäkerhetsverket och Kemikalieinspektionen. 

Vill Ni veta mer om myndigheternas arbete så gå in på deras hemsidor och läs om leksakers säkerhet.

www.konsumentverket.se
www.kemikalieinspektionen.se
www.elsakerhetsverket.se

Vi på JaBaDaBaDo vill att alla Ni konsumenter ska kunna känna er trygga när era barn leker med våra leksaker! Har ni frågor så kontakta oss gärna.