OM OSS


VÅRT FÖRETAG

Jabadabado är ett svenskt designföretag som tillverkar och säljer träleksaker, babyartiklar, barnmöbler och inredningsdetaljer. Jabadabado startades för 30 år sedan i den svenska staden Landskrona. Varumärket säljs nu i större delen av Europa, Australien och Mellanöstern. Jabadabado är ett klassiskt svenskt varumärke som har blivit synonymt med träleksaker och barnrumsinredning i en lekfull och trendig design.

Sedan starten har vi drivits av kärleken att ge det allra bästa till det mest värdefulla vi har, våra barn. Barnens glädje och lekfullhet är alltid utgångspunkten när vi designar och formger våra produkter. Vi strävar ständigt efter att utveckla roliga och pedagogiska leksaker och dekorativa inredningsdetaljer, som är något extra och gör barnrummet till en plats där barnen kan skapa sin egen magiska värld.

Vi arbetar med hållbara och naturliga material som trä och bomull, med fokus på färg, design och funktion. Varje produkt är in i minsta detalj tillverkad med kärlek och omsorg. Vår designprofil är enkel och stilren med innovativa färger och mönster. Vi arbetar ständigt med produktutveckling och våra designers tar hela tiden fram nya härliga produkter och kollektioner. Varje år lanserar vi massor av nya spännande produkter och koncept.

Sedan 2021 är Jabadabado en del av Bare Collective, en grupp företag inom barn- och hygienprodukter med visionen att göra hållbar konsumtion till norm.


VÅR HISTORIA

Jabadabado föddes ur arbetslöshet. En av Jabadabados ursprungliga grundare, Eva Eliasson, som var designer, hade just blivit uppsagd från sitt jobb som inredningsarkitekt till följd av finanskrisens efterverkningar. Hon började designa träleksaker i sin källare som en hobby. En av Evas första skapelser var en gunghäst till en av hennes bästa vänners barns dop. Den gunghästen finns kvar hos oss idag som en påminnelse om vårt ursprung och vår historia. Evas skapelser uppmärksammades av hennes omgivning och snart började beställningar komma in från vänner och bekanta som alla berömde hennes arbete. En idé började ta form; kanske skulle det vara möjligt att försörja sig på denna kreativa hobby.

Tillsammans med sin man förvandlades intresset snart till ett gemensamt företag. I början designade och byggde Eva och Calle alla leksaker själva, från första skiss till sista penseldraget. Så småningom öppnade de en egen leksaksaffär i den svenska kuststaden Landskrona. Med tiden övergick de dock till att distribuera internationella leksaks- och babyvarumärken, men drömmen om ett eget väletablerat varumärke fanns kvar.

År 1999 bestämde sig paret för att satsa helhjärtat på ett varumärke med egendesignade leksaker. Distributionen av andra varumärken avslutades och Jabadabado, som vi känner det idag, grundades. Sedan dess har sortimentet och företaget vuxit kontinuerligt. På kontoret i Landskrona arbetar nu 15 medarbetare med produktutveckling, design, marknadsföring, försäljning och logistik, och den välkomnande familjekänsla som präglat företaget sedan starten är fortfarande densamma


VÅR FILOSOFI

Vår filosofi är att designa leksaker, babyprodukter och inredningsdetaljer som främjar barns kreativitet, fantasi och inlärning på ett lekfullt sätt. Genom att erbjuda högkvalitativa och välgjorda produkter vill vi skapa en meningsfull och givande upplevelse för små barn.

Vi tror på att ge barn möjlighet att utforska och uttrycka sin fantasi genom lek. Genom att erbjuda leksaker som inte begränsar barnens tänkande och lek, uppmuntrar vi barnen att skapa sina egna berättelser och världar. Genom lek och fantasi kan barn utveckla sin problemlösningsförmåga, sitt kritiska tänkande och sitt kreativa uttryck. Vi anser att lärande ska vara roligt och engagerande. Genom att integrera pedagogiska element i våra produkter kan barnen utforska och utveckla sina kunskaper samtidigt som de har roligt. Vi strävar alltid efter att erbjuda leksaker som främjar barns språkutveckling, finmotorik, problemlösning och sociala samspel, samtidigt som de är en fin dekoration i hemmet.

Vi vill erbjuda produkter som är tillverkade av hållbara material och som håller länge. Genom att prioritera kvalitet och hållbarhet bidrar vi till en minskad miljöpåverkan och främjande av en mer hållbar konsumtion. Våra leksaker är gjorda för att kunna ärvas och uppskattas av flera barn.

Vi har arbetat med de flesta av våra leverantörer i många år. De har undertecknat vår uppförandekod och de flesta av dem är certifierade enligt Amfori (BSCI) eller SMETA. Här kan du läsa mer om dessa certifieringar och varför de är så viktiga för oss.

https://www.amfori.org/content/amfori-bsci    
https://www.sedex.com/solutions/smeta-audit/

Det är också viktigt för oss att engagera oss i sociala projekt. På återkommande basis donerar vi produkter till projekt som är viktiga för oss, till exempel har vi genom åren varit en återkommande partner till den svenska TV-programmet Sofias Änglar, där familjer i nöd får hjälp. Vi har också sedan många år ett aktivt samarbete med Landskrona stad, vilket innebär att vi återkommande skapar meningsfulla aktiviteter inom vår verksamhet för personer som deltar i daglig verksamhet. Det är ett berikande samarbete som pågått under många år. Vi vill helt enkelt vara en positiv kraft, inte bara för de barn som använder våra produkter, utan också för det samhälle vi verkar i