VÅR HISTORIA


VÅR HISTORIA

Jabadabado föddes ur arbetslöshet. En av Jabadabados ursprungliga grundare, Eva Eliasson, som var designer, hade just blivit uppsagd från sitt jobb som inredningsarkitekt till följd av finanskrisens efterverkningar. Hon började designa träleksaker i sin källare som en hobby. En av Evas första skapelser var en gunghäst till en av hennes bästa vänners barns dop. Den gunghästen finns kvar hos oss idag som en påminnelse om vårt ursprung och vår historia. Evas skapelser uppmärksammades av hennes omgivning och snart började beställningar komma in från vänner och bekanta som alla berömde hennes arbete. En idé började ta form; kanske skulle det vara möjligt att försörja sig på denna kreativa hobby.

Tillsammans med sin man förvandlades intresset snart till ett gemensamt företag. I början designade och byggde Eva och Calle alla leksaker själva, från första skiss till sista penseldraget. Så småningom öppnade de en egen leksaksaffär i den svenska kuststaden Landskrona. Med tiden övergick de dock till att distribuera internationella leksaks- och babyvarumärken, men drömmen om ett eget väletablerat varumärke fanns kvar.

År 1999 bestämde sig paret för att satsa helhjärtat på ett varumärke med egendesignade leksaker. Distributionen av andra varumärken avslutades och Jabadabado, som vi känner det idag, grundades. Sedan dess har sortimentet och företaget vuxit kontinuerligt. På kontoret i Landskrona arbetar nu 15 medarbetare med produktutveckling, design, marknadsföring, försäljning och logistik, och den välkomnande familjekänsla som präglat företaget sedan starten är fortfarande densamma.