HÅLLBARHET


HÅLLBARHET

Jabadabado har blivit synonymt med färgglada och vackra träleksaker, babyartiklar och inredning för barnrum. När vi utvecklar våra produkter använder vi hållbara och naturliga material som trä och bomull, med betoning på färg, design och funktion. Alla våra produkter granskas och testas noggrant innan de godkänns - från val av material, design och färg till eventuell förekomst av kemikalier. Du kan handla tryggt i vetskapen om att alla våra produkter uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna. Dessutom säkerställer vi minimalt plastinnehåll i våra förpackningsmaterial för att minska miljöpåverkan.


10 saker vi gör - ett urval!

1. Väljer att lansera våra produkter i hållbara material, t.ex. trä istället för plast.

2. Engagerar oss i sociala projekt för att skapa meningsfull sysselsättning för människor som står utanför arbetsmarknaden.

3. Träffar regelbundet våra leverantörer digitalt för att minska antalet långa resor.

4. Minskar mängden plast i alla våra förpackningar.

5. Kör fram för allt hybrid- och/eller elbilar.

6. Återvinner avfall på både kontor och lager.

7. Investerar i många produkt- och livsstilsbilder för att hjälpa konsumenterna att se vad de köper och därmed minimera returer.

8. Tillåter personalen att arbeta hemifrån regelbundet för att minska resandet.

9. Tillhandahåller i så stor utsträckning som möjligt reservdelar så att våra produkter håller längre.

10. För nationella resor väljer vi alltid tåg framför flyg när det är möjligt.

SOCIAL HÅLLBARHET

Eftersom många av våra leverantörer har varit med oss sedan starten av Jabadabado har vi ett nära band och utmärkta arbetsrelationer med dem. De flesta av våra leverantörer är medlemmar i SEDEX, en global medlemsorganisation som främjar förbättringar av etiska och ansvarsfulla affärsmetoder. Våra fabriker genomgår rutinmässiga revisioner i enlighet med välrenommerade program som BSCI och SEDEX. Våra leverantörer måste också underteckna vår uppförandekod och vi gör regelbundna leverantörsbesök för att säkerställa att leverantörernas arbete uppfyller våra höga hållbarhetsstandarder.